Schulden nemen een steeds prominentere plaats in de maatschappij in. Veel Nederlanders hebben of krijgen te maken met dit steeds groter wordende probleem. Het Nationale Schulden Dossier helpt schuldenaren hun schulden te beheersen m.b.v. het professionele schuldendossier en automatisch gegenereerd advies.

De invloed van schulden

Schulden kunnen leiden tot depressie
Schulden kunnen zorgen en stress veroorzaken.

Schulden kunnen een hoop zorgen en stress opleveren wanneer deze niet onder controle zijn en er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt met schuldeisers.

Deurwaarders, incassobureaus en schuldeisers voeren de druk steeds verder op waardoor de moed je in de schoenen kan zakken. Het is dan belangrijk jouw schulden niet op zijn beloop te laten, maar weer beheersbaar te maken, zodat je niet verder in de problemen (en schulden) komt.

Het Nationale Schulden Dossier is speciaal voor jou in het leven geroepen om je te helpen jouw schulden weer beheersbaar te maken en jouw zorgen te verlichten.

Het beheersbaar maken van schulden

Goede afspraken met schuldeisers nemen al veel zorgen weg
Duidelijke afspraken met schuldeisers zorgen voor verlichting.

Om jouw schulden beheersbaar te maken moeten er een aantal dingen gebeuren zoals het in kaart brengen van jouw schulden, het opstellen van een budget en aflossingsplan en het maken van duidelijke afspraken met schuldeisers.

Het Nationale Schulden Dossier zal jou hierbij ondersteunen. Het maakt daarbij niet uit of je jouw schulden zelf wilt regelen of dat je gebruik maakt van een schuldhulpverleningsinstantie. Het Nationale Schulden Dossier is er namelijk ook om jou te adviseren en de kwaliteit van schuldhulpverleners te waarborgen.

Schuldhulpverlening inschakelen ?

Schuldhulpverleners helpen je met het onder controle krijgen van jouw schulden
Een schuldhulpverlener kan jou helpen jouw schulden te beheersen.

Om jouw schulden weer onder controle te krijgen kun je natuurlijk gebruik maken van een schuldhulpverleningsinstantie die een middelijk traject zal starten en wanneer dit niet lukt een aanvraag zal indienen voor de wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP).

Er zijn echter situaties waarin je geen recht hebt op schuldhulpverlening, dit niet nodig hebt of hiervan liever geen gebruik maakt.

Het schuldendossier voor debiteuren kan je adviseren over het wel of niet inschakelen van schuldhulpverlening en de aanvraag van schuldhulpverlening vergemakkelijken.
Ook kun je met het schuldendossier controleren of jouw bewindvoerder zich aan de regels houdt.

Of zelf jouw schulden beheersen ?

Je kunt je schulden natuurlijk ook zelf regelen
Of je doet het zelf.

Wil je jouw schulden liever zelf beheersen en zoek je een manier om op professionele wijze te kunnen bemiddelen met jouw schuldeisers? Maak dan jouw persoonlijke schuldendossier aan.

Met jouw persoonlijke schuldendossier bewaar je niet alleen overzicht van jouw schulden. Het helpt je ook met het opstellen van een budget en met het communiceren met jouw schuldeisers, schuldbemiddelaar, schuldhulpverlener of bewindvoerder.

De professionele rapportagetools van jouw schuldendossier zullen ervoor zorgen dat je serieus wordt genomen en het bemiddelen met schuldeisers vergemakkelijken.

Je houd hierbij natuurlijk zelf alles in de hand en jij of jouw eventuele bewindvoerder bepalen zelf met wie jouw dossier word gedeeld.

Weinig zicht op kwaliteit bewindvoering, mensen in de schulden de dupe

Dieper in de schulden door slechte bewindvoerder

Veel hulpverleners hebben geen juridische en fiscale kennis